FantasiPlattan

Konstruera på plattan

I appen Blox 3D kan man skapa 3D-konstruktioner med hjälp av byggklossar i olika färger, hjul och propellrar. Det finns några färdiga konstruktioner att utgå ifrån. Det går att rotera skapelsen samt se hur den egna konstruktionen byggs fram som en film. Appen finns också i en variant för yngre barn, Blox 3D Junior.

Tinker Box är en mer avancerad konstruktionsapp med fokus på fysik och mekanik. Det finns banor att klara men också ett uppfinnarläge för fritt konstrueranede. I appen kan man bland annat använda motorer, fläktar, rullband, fjädrar, kedjor och bollar för att bygga egna banor och konstruktioner. Man kan välja att ta bort gravitationen och det finns korta faktatexter på engelska om de olika konstruktionsdelarna.

Minecraft är ett spel som går ut på att bygga och utforska världar där allt är uppbyggt av fyrkantiga block. Man bygger och skapar det man behöver, allt från hus och verktyg till facklor. Detta gör man genom att kombinera material man samlat på sig på olika sätt.Toca Blocks är ett liknande spel där man kan bygga egna världar, fast i en enklare utformning. Utgångspunkten är ett rutnät där man bygger med hjälp av block. Till hjälp finns en samling figurer som har olika förmågor att bygga och färglägga block.